آکاایران: رژیم غذایی گیاهی در دوران بارداری
فواید و معایب گیاهخواریِ زنان باردار !
اختصاصیآکا ایران :
در پیش گرفتن رژیم غذایی گیاهی برای زنان باردار یک انتخاب درست و سالم است اما باید برای این کار زحمت زیادی کشید . بیشتر زنان باردار نگران تاثیر این رژیم غذایی روی جنین شان هستند ، در حالی که با داشتن یک برنامه غذایی دقیق جای نگرانی نیست .
ریچل دپندال ، مشاور رژیم غذایی در بورلی هیلز کالیفرنیا می گوید : در پیش گرفتن رژیم غذایی گیاهی در طول دوران بارداری سبب می شود تا مواد مغذی مورد نیاز به مادر و جنین برسد .
دپندال باردار و رژیم گیاهی دارد و ماهی هم می خورد ، او نگران است که در دوران بارداری هوس خوردن گوشت حیوانی کند اما گفت : برعکس این امر اتفاق افتاد و بیشتر از قبل نسبت به گوشت بی علاقه شدم .
معایب رژیم غذایی گیاهی در دوران بارداری
رژیم غذایی گیاهی در طول این دوران انتخابی سالم است اما زحمت زیادی را می طلبد .
گرودریان گفت : در پیش گرفتن رژیم غذایی گیاهی در طول دوران بارداری فایده زیادی دارد اما باید برنامه غذایی منظمی داشت .
در رژیم گیاهی هر چه فرد گیاهخوار غذاهای بیشتری را از رژیم خود کنار بگذارد ، تامین نیازهای غذایی برای او سخت تر می شود . با این وجود می تواند این نیاز را با مکمل های رژیمی تامین کند .
مثلا گیاهخواری که لبنیات و تخم مرغ هم مصرف می کند ، دیگر مواد مغذی مورد نیاز بدن خود برای یک بارداری سالم را می تواند با مصرف مکمل های مولتی ویتامین و مواد معدنی تامین کند . از طرفی فرد گیاهخواری که هیچ محصول حیوانی نمی خورد ، نیاز دارد مکمل های ویتامین ب 12 و آهن بخورد و حتی ممکن است نیاز باشد ویتامین دی ، کلسیم و روی هم مصرف کند .
مزایا رژیم غذایی گیاهی در دوران بارداری
اتخاذ رژیم غذایی گیاهی در طول دوران بارداری فواید مثبت زیادی دارد . مثلا دفع کردن مواد پروتئینی گیاهی برای کلیه ها آسان تر است و فرد گیاهخوار از پوسیدگی دندان ( مشکل رایج دوران بارداری ) پیش گیری می کند . البته با این رژیم می توان خطر ابتلا به بیماری های زیر را نیز کاهش داد :
بیماری های قلبی
یبوست
سرطان
چاقی
سنگ کیسه صفرا
بیماری فشارخون
از نظر یک متخصص تغذیه در بیمارستان گود ساماریتان در ایالت اوهایو ، گیاهخواری در دوران بارداری سبب می شود تا زن باردار بیشتر غذاهای مغذی بخورد و از مصرف غذاهای کم ارزش دور باشد .
رژیم غذای گیاهی برای دوران بارداری
برنامه غذایی برای زنان باردار گیاهخوار همانند برنامه غذایی زنان باردار غیر گیاهخوار است .
گردریان می گوید : زنان در دوران بارداری باید آهن ، اسید فولیک ، کلسیم ، اسیدهای چرب اصلی چون دی ایچ ای که با رژیم غذایی گیاهی تامین می شود ، پروتئین اضافی ، روی و 200 تا 300 کالری بیشتر از کالری دریافتی پیش از دوران بارداری دریافت کنند .
شاید برای در پیش گرفتن رژیم غذایی گیاهی زحمت زیادی بکشید اما پیروی از این رژیم در دوران بارداری می تواند برای سلامتی فایده زیادی داشته باشد .
دپندال می گوید : داشتن رژیم غذایی گیاهی دارای ماهی برایم آسان بود . من هیچ مشکلی با این رژیم ندارم زیرا به سبزیجات ، سویا ، لبنیات ، ماهی و تخم مرغ علاقه زیادی دارم .
زنان حامله گیاهخوار باید مواد غذایی زیر را مصرف کنند :
4 تا 5 وعده میوه در طول روز
4 تا 5 وعده سبزیجات در طول روز
3 تا 4 وعده حبوبات در طول روز
8 وعده شیر و جایگزین های شیر ( مثلا یک فنجان لوبیا قرمز پخته شده )
6 تا 11 وعده نان ، پاستا و گیاهان گندمی در طول روز
2 وعده چربی امگا 3 برای به دست آوردن دی ایچ ای
در دوران بارداری چربی ، شیرینی و غذاهای کم ارزش کمتر بخورید و از مصرف غذاهای زیر نیز اجتناب کنید :
پنیرهای غیر پاستوریزه مانند پنیر کفکی ، پنیر خامه ای گاوی و فتا و شیرهای غیر پاستوریزه . زیرا ممکن است با مصرف این لبنیات به مسمومیت غذایی لیستریا مبتلا شوید .
جوانه سبزیجات خام و میوه جات تازه ای که پاستوریزه نیستند را نخورید .
آب سبزیجات شاید به باکتری مانند ایکولی و سالمونلا آلوده باشد .