آکاایران: باردارشدن:آکاایران: این توصیه ها را قبل از باردار شدن جدی بگیرید
آکاایران: این توصیه ها را قبل از باردار شدن جدی بگیرید
حس مبهم مادر و پدر شدن برای همه افراد وجود دارد و تا زمانی که در شرایطش قرار نگیرند و آن را تجربه نکنند، این ابهام برایشان باقی خواهد ماند و اندیشیدن به آن با وجود شیرینی ها و لذت هایش اضطراب آور و استرس زا خواهد بود. این اضطراب و دل نگرانی زوج های جوان کاملاً قابل قبول است چرا که مسئولیتی که می خواهند بر عهده بگیرند، مسئولیت کمی نیست و نیازمند آمادگی در زمینه های بسیاری است؛ بُعد روحی و روانی، بُعد جسمانی و بُعد مالی.
علاوه بر این موارد، همسران جوان می بایست قبل از بچه دار شدن نسبت به تغییراتی که پس از بچه دار شدن تجربه می کنند، آگاهی پیدا کنند.
شرایط مرد و زن در بچه دار شدن
یکی از تفاوت های خانم ها و آقایان این است که حس فرزنددار شدن برای خانم ها بیشتر قابل لمس است چرا که آن ها به سبب تغییرات جسمانی، شرایطی بسیار متفاوت را تجربه می کنند که آقایان تصوری از آن ندارند و آقایان تا زمانی که بچه به دنیا نیامده است، کمتر حس پدر شدن را تجربه می کنند.
بسیاری از خانم های باردار، به خصوص در سه ماه اولیه بارداری مدام حالشان بد می شود، به بو حساس هستند، توان آشپزی ندارند، حتی گاه تا مدتی توان انجام کارهای منزل را ندارند و بی حوصله اند، بسیار تحریک پذیر و حساس می شوند، احساسات متغیری را تجربه می کنند و بعضاً بهانه گیر می شوند. تمامی این موارد به سبب تغییرات هورمونی دوران بارداری کاملاً طبیعی است.
راهکار
در مواردی که مادر نسبت به بارداری اش احساس ترس دارد، مرور آموزه های دینی و الهی بسیار آرامش بخش خواهد بود. در روایات داریم که هر چه عبادت سخت تر و مشکل تر، ثوابش بیشتر. بارداری عبادتی است بزرگ و با عظمت که پیامبر اکرم(ص) در این باره می فرمایند: «وقتی زن حامله می شود، مانند انسان روزه دار شب زنده داری است که برای عبادت برمی خیزد و چون سربازی است {که جانش را} در راه پیشرفت اسلام نثار می کند.»
زوجین قبل از بچه دار شدن، توقعات و انتظارات خود را با هم در میان بگذارند. اکثر آقایانی که زیر بار بچه دار شدن نمی روند به سبب دغدغه مالی و نگرانی از عدم توانایی برای تأمین خرج و مخارج زندگی است. صحبت کردن درباره توقعات و سطح پایین و منطقی در نظر گرفتن آن ها، دغدغه فشار مالی را از دوش مرد برمی دارد و به او در پذیرش این مسئولیت کمک می کند.
کمک اطرافیان و خانواده ها در بحث فشار مالی بسیار موثر است. بسیاری از خانواده ها وقتی زوجی از نزدیکانشان بچه دار می شوند، به آن ها پیشنهاد می دهند که وسایلی مانند کالسکه یا ساک بچه و حتی لباس های دوران نوزادی فرزند خودشان را بدهند به والدین جوان. لباس های نوزادان به سبب رشد سریع آن ها مدت زمان کمی قابل استفاده است و معمولاً نو می ماند به خصوص در ماه های اولیه.
از آن جایی که بعضاً هزینه لباس های نوزاد کم نیست، این مسئله خود کمکی است در کاهش مخارج قدم نو رسیده.
قبل از بچه دار شدن اگر اختلاف و مشکلی میان زوجین وجود دارد حتماً در صدد برطرف کردنش برآیند. این تصور کاملاً اشتباه است که بچه دار شدن می تواند حلال مشکلات عاطفی و رفتاری میان زوجین باشد.