چه عواملی باعث سقط جنین می شود ؟
آکاایران: چه عواملی باعث سقط جنین می شود ؟
اختصاصیآکا ایران:
سقط به معنای از بین رفتن جنین پیش از بیست هفتگی یا جنین زیر 500 گرم گفته می شود که می تواند خود به خود یا به دلایلی چون حفظ جان مادر انجام شود. سقط مشکلی شایع در دوران بارداری است که در مجموع 12 درصد کل بارداری ها منجر به سقط می شود که البته موارد خودخواسته شامل این آمار نمی باشد.
سقط ها به طور معمول در سه ماهه اول بارداری اتفاق می افتد و شایع ترین دلیل آن مشکلات جنین است که مشکل وراثتی و ژنتیکی است. زمانی که پدر و مادر جنین از نظر ژنتیکی بررسی می شوند تنها درصد کمی از آنها مشکل دارند و این بدان معناست که اختلال ژنتیکی مساله ای اتفاقی بوده و به احتمال زیاد در بارداری های بعدی تکرار نخواهد شد.
یکی دیگر از عوامل سقط سن پدرو مادر است که سن مادر اهمیت زیادی دارد، اگر مادر باردار سن بالای 40 سال داشته باشد احتمال سقط جنین به 26 درصد می رسد که آمار بالایی است.
بیماری هایی چون کم کاری تیروئید، خصوصا در مناطقی که کمبود ید در غذا وجود دارد موجب سقط جنین می شود. حتی بیماری دیابت ممکن است در مواردی باعث سقط شود. بیماری سلیاک نیز باعث نازایی و سقط جنین خواهد شد.
بر خلاف باور عموم مردم کمبودهای غذایی، تهوع و استفراغ شدید در دوران بارداری نمی تواند باعث سقط شود اما سیگاری و الکلی بودن مادر و مصرف بیش از 5 فنجان قهوه در روز احتمال سقط جنین را افزایش می دهد.
اشعه ایکس مربوط به رادیولوژی ها، مایکروفر ها، مودم ها و ... می تواند باعث سقط و آسیب رساندن به جنین شود. البته اشعه رادیولوژی در مقادیر بسیار کمی که برای کارهای تشخیصی انجام می شود باعث سقط نخواهد شد و نباید نگرانی وسواس گونه داشته باشید.
بعضی سموم محیطی باعث سقط می شود مثلا گازهای بیهوشی اگر برای مدت طولانی استفاده شوند برای پرسنل اتاق عمل خطرناک است و موجب بالا رفتن احتمال سقط جنین می شود.
انجام جراحی بدون عارضه در مادر باعث سقط نمی شود و برخلاف باور عمومی ضربه های آرام عامل سقط نیستند بلکه ضربه های شدید و محکم احتمال سقط را افزایش می دهد. وجود اختلالات ساختمانی در رحم و دهانه آن باعث سقط می شود مثلا فیبروم ها برطبق محل قرار گیری شان باعث سقط می شوند یا چسبندگی داخل رحمی می تواند باعث سقط شود.
نگران اختلالات ساختمانی مادرزادی رحم نباشید برای مثال رحم دوشاخ خیلی کم باعث سقط می شود اما نارسایی دهانه رحم که به خاطر دستکاری های رحمی در بارداری های قبلی یا به صورت مادرزادی وجود دارد ممکن است منجر به سقط در سه ماهه دوم یا زایمان زودرس شود که می توان با دوختن دهانه رحم و استراحت مطلق در دوران بارداری از احتمال سقط جلوگیری کرد.