آکاایران: زایمان در آب چالش این روزهای خانم های باردار


آکاایران: زایمان در آب چالش این روزهای خانم های باردار

این روزها بسیاری از خانم ها درباره زایمان در آب و فواید آن سخن می گویند، این که این کار درد را به شدت کاهش می دهد و موجب راحت تر به دنیا آمدن فرزند می شود، اما برخی دیگر خطرات خفه شدن فرزند هنگام به دنیا آمدن و عوامل دیگر را اظهار می کنند. به راستی حق با کدام گروه است؟ زایمان در آب به فرآیند زایمان در آب گرم گفته می شود. برخی از زنــان تصمیم می گیرند تا درد زایمان خود را در آب دارا باشند و زایمان خارج از آب صورت گیرد. برخی دیگر اما تصمیم میگیرند که زایمان و تولـــد هردو در آب صورت گیرد. کودک به مدت ۹ ماه در مایع آمنیوتیک بوده است که تولـــد در یک محیط مشابه برای او می تواند آرام تر بوده و برای مادر نیز کم دردسرتر باشد.

زایمان در آب چالش این روزهای خانم های باردارزایمان در آب چالش این روزهای خانم های باردار

به گزارش نیک شو، پزشکان مامایی ، مراکز تولـــد و تعداد بسیاری از متخصصین زنــان و زایمان بر این باورند که کاهش استرس و درد ناشی از زایمان و کاهش عوارض جنینی در حین تولـــد یکی از فواید زایمان در آب به شمار می آید. فاقد شک زایمان در آب باید تحت نظارت پزشک متخصص صورت گیرد.

فواید برای نوزاد

ـ محیطی مشابه کیسه آمنیوتیک ایجاد می کند.

زایمان در آب چالش این روزهای خانم های باردارزایمان در آب چالش این روزهای خانم های باردار

فواید زایمان در آب چیست؟

فواید برای مادران

ـ حالت شناور بودن وزن بدن مادر را کاهش می دهد که این امر اجازه می دهد او آزادانه حرکت کند.

ـ آب گرم تسکین دهنده و آرامبخش است.

ـ در مراحل بعد از درد زایمان ثابت شده است که آب انرژی زنــان را افزایش میدهد.

ـ شناور بودن سبب انقباضات موثر رحم می گردد ، گردش خون بهبود یافته ، در نتیجه اکسیژن در عضلات رحم بهتر در چرخش است همچنین درد کمتری برای مادر و اکسیژن بیشتری برای نوزاد به همراه خواهد داشت.

زایمان در آب چالش این روزهای خانم های باردارزایمان در آب چالش این روزهای خانم های باردار

ـ غوطه ور بودن در آب به کاهش فشار خون بالا ناشی از استرس و اضطراب کمک می کند.

ـ آب باعث میشود که لگن آرام تر بوده و حالتی ارتجاعی پیدا کند که این امر باعث کاهش بروز و شدت پارگی شده و نیاز به اپپیزیوتومی و بخیه کاهش می یابد.

ـ به نظر میرسد که آب هورمون های ناشی از استرس را کاهش می دهد و اجازه می دهد که بدن مادر اندورفین که مهارکننده درد است تولید کند.

ـ از آنجاییکه آب به گونه ای در حفظ حریم خصوصی نقش دارد پس میتوان گفت که اضطراب و ترس ناشی از زایمان را کاهش خواهد داد.

چه خطراتی برای مادر و نوزاد میتواند داشته باشد؟

در طول ۳۰ سال گذشته تولـــد در آب محبوبیت بسیاری پیدا کرده و تحقیقات بسیار کمی در رابطه با خطرات ناشی از آن صورت گرفته است. برخی از مطالعات در اروپا نرخ مرگ و میر پری ناتال ( مرگ قبل یا بعد از تولـــد ) در زایمان عادی و زایمان در آب را مشابه دانسته اند.طبق مطالعات صورت گرفته ممکن است خطر آمبولی آب زمانی رخ دهد که آب وارد جریان خون مادر می شود هرچند که این تحقیقات ۹۵% اطمینان خود را از ایمنی زایمان در آب اعلام داشته اند اما خطر آسپیراسیون ناشی از آب را نیز در نظر گرفته اند.

اگر نوزاد در کانال تول تحت فشار است یا بند ناف پیچ خورده است نوزاد ممکن است برای هوا با امکان استنشاق آب نفس نفس بزند. البته این یک اتفاق نادر است زیرا نوزادان تا زمانیکه در معرض هوا قرار نگیرند تنفس نخواهند کرد. و آنا همچنان به دریافت اکسیژن از طریق بند ناف می پردازند تا زمانیکه خود به خود نفس بکشند یا بند ناف قطع شود.

چه شرایطی برای تولـــد در آب ایده آل نیستند؟

ـ اگر تبخال تناسلی دارید بهتر است از زایمان در آب خودداری کنید زیرا تبخال براحتی از طریق آب انتقال پیدا می کند بنابراین شما باید در این زمینه با پزشک متخصص مشورت کنید.

ـ اگر نوزاد سروته قرار گرفته بگونه ای که اول پاها و دست ها نمایان می شوند.در رابطه با این حالت باید با پزشک متخصص مشورت نمایید.

ـ اگر یکی از موارد خونریزی بیش از حد و یا عفونت در شما تشخیص داده شد بهتر است از زایمان در آب صرفنظر کنید.

ـ اگر دو قلو حامله هستید. اگرچه زایمان در آب برای دوقلوها نیز صورت گرفته است اما بهتر است قبل از تصمیم گیری در این رابطه با پزشک متخصص خود مشورت نمایید.

ـ اگر زایمان زودرس است یعنی فرد انتظار تولـــد زودرس نوزاد را دارد تولـــد در آب توصیه نمیشود.

.

منبع : niksho.com