آکاایران: نازوب، در طی 2 سال اول بعد از شروع خون ریزی قاعدگی اکثر دوره ها بدون تخمک گذاری است که در محدوده 21 – 24 روزه رخ می دهد. انتقال از سیکل های فاقد تخمک گذاری به سیکل های همراه با تخمک گذاری در طی چند سال پس از شروع قاعدگی اتفاق می افتد.

از آن جایی که روند تکاملی باید کامل شود. شخص ممکن است بعد از خون ریزی اول چندین ماه قاعدگی نداشته باشد و سپس دوباره خون ریزی قاعدگی از سر گرفته شود. اگر سن فرد در هنگام شروع خون ریزی قاعدگی کمتر باشد ، تخمک گذاری منظم زودتر تثبیت می شود. در نوجوانان علت خون ریزی باید از نظر ؛ حاملگی به علت سقط خود به خودی و حاملگی نا به جا یا خارج رحمی بررسی شود.

– هورمون هایی که شخص استفاده می کند مانند قرص های جلوگیری از بارداری که ممکن است خون ریزی در حین مصرف قرص و یا در اثر فراموش کردن مصرف قرص رخ دهد. لازم به یاد آوریست که همه انواع روش های هورمونی جلوگیری از بارداری می توانند با خون ریزی همراه باشند.

البته گاهی به روش جلوگیری مربوط نمی باشد بلکه سایر علل موضعی مانند زخم شدن دهانه رحم یا التهاب دیواره داخلی رحم باعث خون ریزی می شود.داشتن اختلالات انعقادی می تواند در نوجوانان به خصوص در هنگام آغاز شروع خون ریزی قاعدگی ایجاد مشکل کند.

عفونت ها مانند سرویسیت کلامیدیایی که یک بیماری آمیزشی است می تواند باعث خون ریزی غیر طبیعی رحمی شود و از آن جایی که در نوجوانان شایع تر است ، نوجوانان باید از این نظر تحت غربال گری قرار گیرند.
–  سایر علل مانند اختلالات تیروئیدی ، کبدی ، افزایش پرولاکتین و یا وجود کیست در تخمدان باید مورد بررسی قرار گیرد.
مواردی مانند چاقی ، پر مویی و جوش در نوجوانان که گاهی اوقات اشتباها طبیعی تلقی می شود باید به دقت بررسی شود.
برای تشخیص به موقع این علائم  ها معاینه اولین قدم می باشد که بیمار باید با شرح حال کامل علائم خود ، پزشک را از بیماری خود مطلع کند. و سپس زیر نظر پزشک تحت معالجه قرار گیرد.علل خون ریزی غیر طبیعی در گروه سنی شایع ترین علت خون ریزی کمتر از 7 روز است در این گروه سنی شایع ترین علت خون ریزی نا منظم مسائل هورمونی می باشد.

عواملی که سبب خون ریزی غیر طبیعی در این گروه سنی یعنی 19 – 45 سالگی می شود عبارتند از :

عوامل هورمونی حاملگی ( حاملگی نا به جا و سقط ) اختلال عمل کرد رحمی مانند عدم تخمک گذاری  عفونت ها مانند کلامیدیا بیماری تیروئیدی دیابت علل ساختمانی مانند وجود پولیپ در دیواره داخلی رحم و لیومیوم ها از تومورهای خون ریزی دهنده می باشند.

گاهی زخم شدن دهانه رحم به علت هرپس سیمپلکس ، کلامیدیا و یا دیگر ارگانیسم ها نیز خون ریزی غیر طبیعی در فواصل بین قاعدگی و خصوصا پس از نزدیکی را به وجود می آورند.

این افراد باید مشخصات بیماری خود را به پزشک اطلاع دهند تا بررسی و درمان هر چه سریع تر در این افراد صورت گیرد چرا که ادامه خون ریزی سبب عواقبی هم چون طولانی شدن بیماری می شود.


.

منبع :