آکاایران: پوست ما مستعد به لکه، جوش و دانه های قرمز است. در بیشتر موارد، این مشکلات به خودی خود برطرف می شود اما بهتر است دلیل ایجاد این دانه های قرمز و جوش ها را بدانیم.
امروزه می توان به دلایل اصلی ایجاد دانه های قرمز روی پوست بدون خارش غلبه کرد. دلایل زیادی برای ایجاد این دانه های قرمز وجود دارد که در بیشتر موارد این دانه های بدون خارش به دلیل مشابه دانه های با خارش ایجاد می شوند. اگر به نکته ای خاص شک داشتید به پزشک مراجعه کنید.
دلایل تشکیل دانه های قرمز روی پوست بدون خارش
- دانه های مادرزادی: دانه های مادرزادی دانه های رنگی هستند که از زمان تولد بر روی پوست وجود دارند. گاهی این دانه ها به رنگ قرمز می باشند. در این صورت به این دانه ها، دانه های مادرزادی عروقی می گویند که به دلیل ناهنجاری در رگ های خونی پوست ایجاد شده اند.
- آکنه: آکنه مشکلی رایج بر روی پوست است که از خفیف تا شدید دسته بندی می شود. در این شرایط پوست قرمز یا متورم می شود.
- آنژیوم: آنژیوم ها رشد پوست می باشد که در هر قسمتی از بدن اتفاق می افتد. این آنژیوم ها توسط رگ های خونی که تجمع کرده اند ایجاد می شوند و به رنگ قرمز می باشند.
- کراتوز پیلاریس: این بیماری بی ضرر است و به خاطر مصرف بیش از حد پروتئین کراتین ایجاد می شود. این مشکل باعث تشکیل نقاطی کوچک در اطراف فولیکول های مو در ران، باسن و بازوها می شود.
- جوش ها: جوش عفونت پوستی فولیکول مو یا غدد چربی است. این جوش ها به رنگ قرمز هستند و پر از چرک می باشند. هنگامی که جوش سر باز می کند چرک ها به همراه مایع خارج می شوند.
- واکنش آلرژیک: یکی از دلایل اصلی نقاط روی پوست جوش هایی است که در اثر واکنش آلرژیک ایجاد می شوند. این واکنش ممکن است به غذا، گرده ها یا مواد آلرژی زای موجود در هوا، شامپوها و پودرهای لباسشویی باشد. پزشک آزمایشاتی برای تعیین ماده آلرژی زا انجام می دهد.
- جوش گرما: جوش گرما به خاطر عرق گیر کرده در خلل و فرج پوست ایجاد می شود که به رنگ قرمز می باشد و ممکن است خارش داشته باشد یا نداشته باشد. این جوش ها معمولا در هوای مرطوب و گرم اتفاق می افتد و با سرد شدن هوا از بین می رود.
- پیتریازیس روزا: پیتریازیس روزا نوعی جوش است که به خاطر ویروس ایجاد می شود. این ویروس به مدت شش تا دوازده هفته دوام می آورد. این جوش به صورت جوش بزرگ است که در اطراف آن جوش های کوچک قرار دارند. این جوش ها به رنگ قرمز یا صورتی هستند و بافتی پوسته پوسته دارد.
- عرق گز: عرق گز نوعی جوش است که در چین خوردگی های پوست تشکیل می شود. این جوش ها معمولا زیر بغل، زیر سینه یا در نزدیکی اندام تناسلی ایجاد می شود. این جوش ها در افرادی که وزن بالایی دارند به خاطر بالا رفتن دما، رطوبت و مشکلات پوستی ایجاد می شوند.
- دراماتوفیبروما: دراماتوفیبروما مشکلی است که در قسمت پایین پای خانم ها دیده می شود. اما در قسمت های مختلف بدن آقایان دیده می شود. این دانه ها قرمز یا قهوه ای هستند و سرطانی نیستند. این دانه ها بیش از یکی می باشند.
- درماتیت تماسی تحریکی: درماتیت تماسی تحریکی نوعی جوش است که توسط مواد خارشی ایجاد می شود. این جوش در حالتی ایجاد می شود که به طور مرتب در معرض مواد نامناسب باشید مانند صابون، مواد شوینده یا اسیدها.
- پتشی یا نقاط خونی: پتشی یا نقاط خونی گرد هستند و در اثر از هم پاشیدن مویرگ ها زیر پوست ایجاد می شوند. این نقاط صاف و مسطح هستند و شبیه جوش می باشند. این دانه ها به خاطر زخم شدن یا آفتاب سوختگی ایجاد می شوند.
- کهیر: کهیر نوعی جوش قرمز است که ناگهان بر روی پوست تشکیل می شود و به خاطر حساسیت است. کهیر معمولا چند ساعت تا چند روز طول می کشد تا از بین برود.
- روزاسه: روزاسه نوعی بیماری پوستی است که نقاطی قرمز بر روی پوست تشکیل می شوند. این نقاط بر روی صورت دیده می شود و معمولا رگ های خونی کوچک بر روی سطح پوست دیده می شوند.
- گزش حشره: گزش حشره معمولا به صورت نقاطی گرد دیده می شود که متورم می شود و ممکن است خارش نداشته باشد. پشه ها دلیل اصلی این گزش هستند.
دلایل دیگر تشکیل جوش های قرمز یا نقاط قرمز بر روی پوست عبارتند از:
- سرخجه
- اختلالات خونریزی
- لوپوس
- زرد زخم
- بیماری کاوازاکی
- سندرم رامسی هانت
- آبله مرغان
- تبخال ناحیه تناسلی
- زگیل ناحیه تناسلی
- سیفیلیس
- تب اسکارلت
- گال
- عفونت
- بیماری لایم
سرطان پوست
سرطان پوست از ملانوما تا سرطان سلول بازال باعث تشکیل نقاط قرمز، پوست پوست شدن یا تشکیل خال بر روی پوست می شود. بنابراین بهتر است در این زمان به پزشک مراجعه کنید. اگر یکی از علائم زیر را مشاهده کردید به پزشک مراجعه کنید:
- نقاطی که به مرور زمان از بین نمی روند.
- متوجه شدید که نقاط بر روی پوست تغییر کرده یا بدتر شده اند.
- دلیل تشکیل نقاط مشخص نیست.
- به سرطان یا عفونت شک دارید.