آکاایران: آمپول پرولوتون ( t(Proluton depo یک هورمون سنتتیک است که شبیه هورمون جنسی زنانه پروژسترون بوده و برای جلوگیری از سقط جنین در زنانی که سابقه سقط مکرر دارند، استفاده می شود. سقط مکرر معمولا بدلیل کاهش سطح پروژسترون به زیر حد طبیعی مورد نیاز بارداری است. بنابراین تزریق این آمپول باعث حفظ سطح طبیعی پروژسترون و جلوگیری از سقط می شود. این آمپول معمولا در اولین بارداری کاربرد دارد و در بارداری های دیگر مادر استفاده نمی شود.
bxs1مقدار مصرفی حتما توسط پزشک شما مشخص میشود و به هیچ عنوان بدون دستور پزشک تجویز نمی شود. معمولا دوز تزریق بین 250 تا 500 میلی گرم بصورت داخل عضلانی است. اگر شما باردار هستید، در ماه های اولیه هر هفته یک آمپول توسط پزشک تجویز می شود. اما اگر شما از این آمپول در درمان ناباروری استفاده می کنید هر 3 روز درمیان تزریق انجام میشود. این آمپول باعث افزایش دمای بدن شده و به تخمک گذاری در ناباروری کمک می کند.
bxs2تجویز پرولوتون ممکن است برای همه بیماران نتیجه یکسان نداشته باشد. حتما باید با دکتر مشورت کنید. اگر شما باردار هستید یا شیرده و یا اینکه قصد باردار شدن دارید، داروی گیاهی و یا مکمل خاصی مصرف میکنید و یا آلرژِی دارید پزشک را از وضعیت خود مطلع کنید.
bxs3اگر سابقه هر کدام از موارد زیر را دارید از مصرف آمپول پرولوتون بپرهیزید:
- داشتن خونریزی شکمی-واژینال غیر مرتبط با بارداری
- مشکلات لخته شدن خون
- نزدیک به سن یائسگی
- سرطان سینه
- سرطان های حساس به هورمون
- داشتن هرپس تناسلی
- فشار خون کنترل نشده
- تومورکبد و بیماری کبدی
- زردی چشم و پوست در بارداری
- سن کمتر از 16 سال
- هرگونه عفونت ویروسی دیگر
** مصرف این دارو سطح قند خون را تغییر میدهد اگر دیابتی هستید مرتب قند خون خود را چک کنید.
** این دارو در شیر مادر قابل جذب است. اگر کودک خود را شیر میدهید حتما با پزشک خود مشورت کنید.
bxs4- داشتن فشار خون بالا
- داشتن اختلالات ذهنی
- داشتن آسم
- داشتن دیابت
- داشتن آلرژی به غذا یا دارو
- داشتن صرع
- داشتن ادم
- داشتن سردرد میگرنی
- داشتن پره اکلامپسی
هشدار اومایی: اگر به این دارو حساسیت داشتید حتما و سریعا به پزشک مراجعه کنید. علائم حساسیت شامل: تنگی نفس، تورم، درد قفسه سینه،کهیر و راش پوستی و بلع دشوار
bxs5این دارو دارای اثرات جانبی متغییری است که در برخی این علائم بروز میکند و در برخی نه. پس شما توقع نداشته باشید که کلیه این علائم در شما بروز کند. در اینجا عوارض احتمالی و رایج را میبینیم:
- اسهال
- سردرد
- راش پوستی و درد در محل تزریق
- دیس پنه( سختی در نفس کشیدن)
- سرفه
- حالت تهوع
- درد قفسه سینه
- سرفه در حد خون بالا آوردن
- سردرد پیوسته
- سرگیجه
- تورم شدید
- زرد شدن چشم و پوست
قبل از تزریق این آمپول کلیه داروها و مکمل های مصرفی خود را به پزشکتان بگویید تا شما را آگاه کنند:
داروی ریفامپین باعث کاهش اثرگذاری پرولوتون میشود.
آمپول پرولوتون می تواند اثر داروهای زیر را کاهش دهد:
- استامیتوفن
- ایبوبروفن
- متادون
- تیزانیدین
- نیکوتین
- تئوفیلین
- کلوزاپین
- هالوتان
1- سلام من در هفته 23 بارداری هستم. هفته پیش درد شکمی داشتم . که دکترم آمپول پروتولون را تجویز کرده، آیا این مسئله طبیعی است؟
پاسخ پزشک اوما: پروژسترون معمولا بصورت هفتگی برای جلوگیری از زایمان زودرس استفاده میشود. که این تجویز معمولا در هفته 15 تا 35 بارداری انجام میشود. اغلب بدلیل درد شکمی این آمپول زده نمیشود. شاید به دلیل دیگر آن را برای شما تجویز کرده باشد از پزشک خود بپرسید.
2- با سلام. خانم من قبلن یک تولد زودرس داشته که کودک او با 1،7 کیلوگرم در ماه 8 بدنیا آمد. الان هفته 26 بارداری است. پزشک برای او آمپول پرولوتون را تجویز کرده است. آیا تجویز درستی است؟
پاسخ پزشک اوما: بله نگران نباشد با توجه به توضیحات بالا کاملا درست است.
3- سلام همسر من در هفته 13 بارداری هست، از طریق IVF باردار شده است .تجویز پرولوتون درست است؟
پاسخ پزشک اوما: تبریک می گویم که باردار شده اید. می دانم حساسیت در IVF بالاتر است. اما بهترین زمان برای شروع پروژسترون در هفته 13 بارداری است که معمولا تا هفته 24 ادامه می یابد.