آکاایران: هفتاد درصد سقط ها به دلیل عوامل ژنتیکی است
سقط جنین و به خصوص سقط های مکرر دلایل زیادی دارد که 60 تا 70 درصد آنها به دلایل ژنتیکی برمی گردد.
دکتر حسینی استاد تمام گروه زنان دانشگاه شهید بهشتی و رئیس اولین کنگره چالش های بالینی در زنان، مامایی و نازایی در گفت وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: به سه سقط پشت سر هم سقط مکرر گفته می شود که به سقط مکرر اولیه و سقط مکرر ثانویه تقسیم می گردد.
وی در خصوص انواع سقط عنوان کرد: سقط مکرر اولیه به سه بار سقط پشت سر هم فاقد تولید هیچ موجود زنده و سقط مکرر ثانویه به سقط هایی که بعد از یک بارداری موفق و تولد موجود زنده صورت می گیرد گفته می شود.
دکتر حسینی ادامه داد: سقط مکرر علل مختلفی دارد که از جمله آنها می توان به عوامل ژنتیکی که عامل بروز 5 تا 10 درصد سقط های مکرر و 60 تا 70 درصد کل سقط ها محسوب می شوند اشاره کرد. همچنین علل آناتومیک مربوط به ساختار رحم، علل هورمونال، بیماری های خودایمنی(مثل لوپوس)، اختلالات انعقادی و اکتسابی یا ارثی و… از دیگر علل سقط مکرر به شمار می رود.
وی اظهار داشت: سقط مکرر ناشی از نارسایی دهانه رحم قابل پیشگیری است به همین دلیل این موضوع یکی از مباحث مهم است که در اولین کنگره چالش های بالینی در زنان، مامایی و نازایی که در 27 تا 30 بهمن ماه در مرکز همایش های بین المللی دانشگاه شهید بهشتی برگزار می شود مورد بحث و بررسی قرار می گیرد.
دکتر حسینی با اشاره به اینکه بیماری های زمینه ای مادر از دیگر علل سقط مکرر است، تصریح کرد: بیماری های خودایمنی و سندروم آنتی فوسفولیتید که طی آن بدن بر علیه خود موادی می سازد که منجر به دفع جنین شود با انجام آزمایش خون قابل تشخیص و با مصرف دارو قابل درمان است.
وی افزود:: اختلالات هورمونی که عمده علل آن مربوط به نارسایی تخمدان ها است قابل تشخیص است و می توان با تجویز هورمون های لازم آن را درمان کرد.
حسینی با بیان اینکه در زنانی که تخمدان پلی کیستیک دارند میزان سقط بیشتر است؛ خاطرنشان کرد: بروز اختلالات انعقادی در اثر کمبود برخی فاکتورهای دخیل در لخته شدن خون قابل تشخیص و پیشگیری است.
منبع :
- مطالب مرتبط
- اسید فولیک از هفتاد درصد بیماری های عصبی جنین پیشگیری می کند
- دو دلیل مهم برای بروز اختلالات ژنتیکی در نوزادان
- ده درصد از مردان مشکل ناباروری دارند، فرزندان مردان بالای چهل و هشت سال در خطر ناهنجاری ژنتیکی
- احتمال کاهش هفتاد درصدی بارداری در زنان بالای سی و پنج سال
- تست ناهنجاری ژنتیکی حتی در غیر فامیل