آکاایران: آیا شما به عنوان یک مادر باردار، به خاطر تولد نوزادتان که به زودی اتفاق خواهد افتاد، فوق العاده هیجان زده شده اید و یا عصبی هستید؟ آیا شنیدن داستان های ترسناک از روند انجام زایمان طبیعی در چنین شرایطی، موجب ترس شما شده است؟ نگران نباشید! بروز این حالات و ضعیف شدن اعصاب در روزهای نزدیک شدن به وقت زایمان کاملا طبیعی است.
اگر شما مادر حامله نسبت به انجام موفقیت آمیز کل فرایند زایمان طبیعی خود عصبی و نگران هستید، پس وقت آن رسیده است که این نگرانی ها را از خود دور کنید. خواندن این مقاله، به آگاهی بیشتر در مورد حقایق القای زایمان طبیعی و تقویت بیشتر بدن خود برای این کار، کمک شایانی به شما خواهد نمود. آشنایی با این مطالب قطعا ذهن شما را مانند مادران باردار دیگر، آرام کرده و شما را برای روزهای پایانی این دوره از زندگی خود آماده خواهد کرد.

نیروی فرآیند زایمان طبیعی چیست؟

هنگامی که بدن یک مادر باردار در حال آماده شدن برای فرایند طبیعی زایمان می شود، هم زمان ارسال سیگنال هایی که نشانگر زمان تولد نوزاد است، هم در کل بدن او منتشر خواهد شد که این حالت به عنوان "نیروی فرایند زایمان طبیعی" شناخته شده است. در اغلب موارد، ممکن است نیروی فرایند زایمان طبیعی، فعالیت خود را در بدن مادران باردار، حتی قبل از گشاد شدن دهانه رحم آن ها آغاز کرده باشد و در زمانی که مادر برای انجام عمل زایمان نزد پزشک معالج خود می رود، انقباضات مکرری را در فواصل منظم، در رحم خود احساس خواهد کرد.
در بعضی از حاملگی ها ممکن است نیروی فرایند زایمان طبیعی، هم زمان با شروع فرایند زایمان شروع نشده باشد، این زمانی است که پزشک معالجتان مجبور به تصمیم گیری در مورد القاء روند زایمان و یا افزایش نیروی فرایند زایمان طبیعی در شما خواهد شد.

القای زایمان طبیعی چیست؟

همانطور که یک مادر حامله به پایان دوران بارداری خود نزدیک می شود، دهانه رحم او نرم و نازک تر خواهد شدکه بروز این حالات، دهانه رحم را آماده باز شدن یا (گشاد شدن) کرده و برای درد زایمان و تولد نوزاد آماده می کند. در صورت عدم وجود نیروی فرایند زایمان طبیعی در زمان تولد نوزاد، پزشک معالج شما ممکن است تصمیم بگیرد تا کار زایمان طبیعی را به طور مصنوعی و با استفاده از روش IOL (القای زایمان طبیعی) شروع کند.

دلایل القای زایمان طبیعی چیست؟

اگر هر یک از دلایل و حالات زیر در شما به عنوان یکی از مادران باردار مشاهده شود، پزشک معالج ممکن است شما را وادار به انجام زایمان با القا نیروی اضافی فرایند زایمان طبیعی کند:
• یک هفته، از هفته پایانی دوران بارداری شما به دلایلی گذشته باشد و شما هنوز هم دچار درد زایمان طبیعی نشده باشید.
• نوزاد شما به دلایلی نیاز فوری به کمک های پزشکی پیدا کرده و شانس زایمان طبیعی هم از شما دور شده است.
کیسه آب شما پاره شده باشد و شما هنوز هم انقباضات یا دردهای زایمان طبیعی را در بدن خود تجربه نکرده باشید.
• اگر پزشک معالجتان احساس کند که شما به عنوان یک مادر باردار، قادر به رسیدن در وقت مقرر به بیمارستان برای انجام فرایند زایمان نیستید، حتی ممکن است کار القاء را پس از پایان یافتن دوران بارداری شما و دیدن علائم هفته سی و نهم حاملگی انجام دهد.
• اگر دوران بارداری مادر بیش از مدت مقرر شده ادامه یابد، مسائل مربوط به سلامت مادر و جنین هم در دوران بارداری با اتفاقاتی مانند فشار خون بالا، دیابت، پره اکلامپسی و هر گونه عفونت یا وجود بیماری های ریوی در مادر که ممکن است سلامت او و کودک را در طول زمان انجام زایمان طبیعی تحت تاثیر منفی خود قرار دهد، همراه باشد، ممکن است پزشک معالج، برای جلوگیری ازبروز عوارض بیشتر، بیمار خود را با روش القا وادار به زایمان طبیعی بکند.

آکاایران: تاثیر القای زایمان در روند زایمان طبیعی

چگونگی القای زایمان طبیعی :

در ادامه این مقاله، تعدادی از رایج ترین راه ها برای القای زایمان طبیعی بیان شده است، که عبارتند از:
• استفاده از داروهای مخصوص برای نرم کردن دهانه رحم و کمک به نازک تر شدن بیشتر آن ناحیه
• مصرف بعضی داروهای مخصوص رحم مادر در دوران بارداری
• استفاده از یک بالون کاتتر برای کمک به باز شدن راحت دهانه رحم مادر
• پارگی کیسه آمنیوتیک برای شروع زایمان و یا افزایش انقباضات رحمی مادر، در مواردی که گردن رحم هنوز نرم و باز نشده باشد.

روند تقویت بدن مادر برای پیشبرد روند زایمان طبیعی چیست؟

در بعضی مواقع ممکن است انقباضات ایجاد شده در رحم مادر، برای زایمان طبیعی به اندازه کافی قوی و مکرر نبوده و نتواند کمک های لازم را برای انجام روند زایمان به موقع، ارائه دهد. همچنین، اگر فعالیت بدن مادر باردار در اواسط روند زایمان کند شود، پزشک ممکن است تصمیم به افزایش نیروی وارده برای سرعت بخشیدن به به فرایند زایمان طبیعی در مادر بکند، که یک روش موثر برای کمک به پیشرفت روند یکنواخت تولد نوزاد خواهد بود.

چرا بدن مادر باردار باید برای پیشبرد روند زایمان طبیعی تقویت شود؟

حتی اگر شما به عنوان یک مادر باردار در پیشبرد روند زایمان طبیعی خود فعال باشید، ممکن است به دلیل وجود هر یک از شرایط زیر، نیاز به تقویت لدن خود در حین انجام زایمان طبیعی باشید:
• کیسه آمنیوتیک شما به عنوان یک مادر باردار، با وجود شروع علائم زایمان طبیعی، هنوز هم پاره نشده باشد.
• انقباضات رحمی ایجاد شده در بدن شما به عنوان یک مادر باردار، مکرر و قوی نباشد و یا حتی ممکن است متوقف شود.
• با پاره شدن کیسه آمنیوتیک شما به عنوان یک مادر باردار، هنوز روند زایمان طبیعی پیشرفتی نکرده باشد.
چگونگی تقویت بدن مادر برای پیشبرد روند زایمان طبیعی:
به خاطر داشته باشید که پزشک معالج شما می تواند برای القای زایمان طبیعی، از روش های زیادی استفاده کند، که رایج ترین این روش ها عبارتند از:
• پاره کردن غشاء رحمی، با این که کیسه آمنیوتیک مادر هنوز هم دست نخورده باشد.
• تجویز Picotin که یک فرم ترکیبی از هورمون اکسی توسین می باشد.
• تحریک نوک سینه های مادر باردار
معمولا، استفاده از یک یا جند مورد از این روش ها به القا روند زایمان طبیعی در مادران کمک کرده و تقویت نیروی بدن هم، انجام زایمان طبیعی آسان را تضمین خواهد نمود. با این حال، اگر هیچ کدام از این روش ها کاری از پیش نبرد، پزشک معالج شما ممکن است تصمیم به انجام عمل سزارین بگیرد.

برای آشنایی بیشتر با القای زایمان خواندن آیا می دانید القای زایمان چیست؟ به شما توصیه می شود.

.

منبع : mamanam.com