آکاایران: مشکلات ناشی از دیر پدر شدن
آکاایران: مشکلات ناشی از دیر پدر شدن
بارداری و نوزاد
کارشناسان درجدیدترین تحقیقات خود دریافتند نوزادان پدرانی که سن آنها زیر 25 یا بالای 51 سال است با درصد بالاتری احتمال دارد که به بیماری اوتیسم مبتلا شوند.
پیامد ها و مشکلات دیر پدر شدن آقایان چیست
کیفیت اسپرم مردان همراه با افزایش سن، کاهش می یابد. هر چه سن یک مرد بیشتر می شود باردار شدن برای همسرش به زمان بیشتری نیاز خواهد داشت. همچنین احتمال باردار نشدن نیز در میان این افراد افزایش می یابد. مادر در هر سنی که باشد، در صورتی که پدر بیش از 45 سال داشته باشد احتمال سقط جنین بالا می رود. فرزندان پدرهای بالای 45 سال بیشتر در معرض خطر ابتلا به اوتیسم ، مشکلات سلامت ذهنی و یادگیری قرار دارند.سن پدر شدن
همه ما شاهد آن هستیم که سن آقایان برای پدر شدن رو به افزایش است؛ اما این افزایش سن پدر شدن آیا خطراتی هم برای آقایان دارد؟!
سن میانگین پدرانی که برای اولین بار بچه دار می شوند، از 27 تا 31 به 43 سال افزایش پیدا کرده است و به تعبیری، پدران نوین، مسن تر و مسن تر می شوند.
محققان دانشگاه استنفورد با بررسی اطلاعات تولد نوزاد از سال 1972 تا 2015، متوجه شدند متوسط سن پدران آمریکایی که برای اولین بار بچه دار می شوند، 30.9 سال است. برای مقایسه باید خاطرنشان کنیم که این میانگین سن در سال 1972، 27.4 سال بوده است.
به گزارش نیویورک تایمز، آمریکا تنها کشوری نیست که شاهد این روند است. در آلمان، سن متوسط پدران بار اولی از 31.3 به 33.1 در دهه 1990 افزایش داشته است. انگلستان هم شاهد پدیده ای مشابه بوده است، در سال 2003، پدرهای بالای 35 سال، 40 درصد پدرهای بار اولی کشور را شامل می شدند، در حالی که این آمار همین ده سال پیش فقط 25 درصد بوده است.
این آمار بالا رفتن سن پدران دقیقا چه معنایی برای پدران و فرزند تازه متولد شده آن ها دارد؟
در سال 2016 مؤسسه سلامت مردان (Men’s Health) گزارش داد که، پدرانی که سی سالگی را پشت سر گذاشته اند، حدود 55 جهش ژنتیکی به نوزادشان منتقل می کنند و با گذشت هر سال این آمار دو برابر می شود. همه این جهش ها باعث مشکلات سلامتی نمی شوند، ولی بعضی از آن ها می توانند مشکلاتی در بروز حاملگی یا مدت زمان بارداری ایجاد کنند.
همچنین خطر داشتن یک کودک آکندروپلازی (achondroplasia، یک نوع کوتوله) به محض این که پدر به پنجاه سالگی رسیده باشد، از یک در 15000، به یک در 1923 می رسد و خطر داشتن یک نوزاد مبتلا به اسکیزوفرنی (schizophrenia) در پدران بالای 50 سال، بیش از چهار برابر می شود.
به محض این که یک مرد 40 سالگی را رد کند، نرخ ابتلای نوزاد او به اوتیسم از یک در 1000 به یک در 174 می رسد و متاسفانه نرخ سرطان در بین کودکانی که پدران مسن تری داشته اند، افزایش پیدا می کند.
در واقع، به نظر می رسد مردانی که به صورت ژنتیکی به هر یک از این شرایط مبتلا هستند، پدر شدن را به تاخیر می اندازند و البته به نظر می رسد که زمینه ژنتیکی هم برای انتقال این مشکلات به فرزند وجود دارد، هرچند برای تأیید آن به تحقیقات بیشتری نیاز داریم، ولی اجازه ندهید که این آمار شما را از داشتن بچه بعد از سنی خاص باز دارد. پزشکان می توانند اسپرم های شما را برای DNA جهش یافته بررسی کنند، یا این که می توانید از تکنیک IVF یا تکنیکی به نام تشخیص مجدد ژنتیک (reimplantation genetic diagnosis) استفاده کنید، تا هر جنین را قبل از جایگذاری در رحم زن، از نظر جهش ژنتیکی مورد بررسی قرار دهد. همچنین می توانید با یک مشاور ژنتیک برای پیدا کردن بهترین گزینه صحبت کنید.
منبع : pezeshk.us