آکاایران: هنگام زایمان طبیعی، در دهانه رحم چه اتفاقاتی می افتد؟ (بخش اول)
آکاایران:
همان طور که می دانید انجام روند زایمان طبیعی، یک تجربه و احساسی دلپذیر برای تمام مادران باردار دنیاست، اما شک و تردیدهایی در این باره وجود دارد. اگر شما مادر بارداری هستید که برای اولین بار، دوران حاملگی خود را تجربه می کنید، ممکن است از فرآیند زایمان طبیعی بی اطلاع باشید و این موضوع هم باعث افزایش شک و تردید شما شود. اما زیاد نگران نباشید، زیرا بدن هر مادری، طوری طراحی شده است که فرایند تولد نوزادش، در حالت عادی و با خیال راحت انجام خواهد شد.
به عنوان مادر باردار به یاد داشته باشید که بدن شما در طول دوران بارداری و در روزهای نزدیک شدن به وقت زایمان طبیعی، از طریق بسیاری تغییرات، آماده فرایند بزرگ تولد نوزاد خواهد شد. دهانه رحم هر مادری، یکی از مهم ترین بخش های آناتومی بدن است که نقش حیاتی در پیشرفت تمامی مراحل زایمان طبیعی ایفا می کند.
این سوال ممکن است قبل از هر چیزی برای یک مادر باردار ایجاد شود و بخواهد از پزشک معالج خود در این باره بپرسد. اجازه دهید در ادامه این مقاله، به شما در رابطه با این موضوع کمک کنیم.
انجام فرایند زایمان طبیعی ، به چالش کشیدن جسمی و ذهنی هر مادر بارداری به حساب می آید. در طی این فرآیند، بدن مادر باردار به منظور آماده شدن برای روند زایمان و رویارویی با تغییرات به وجود آمده، استرس بسیاری را تجربه می کند. همچنین، به خاطر داشته باشید که گردن رحم مادر باردار که بین واژن و رحم او قرار گرفته است، در طول انجام این فرآیند بزرگ خود را برای انجام روند زایمان راحت تر و فاقد مشکلی آماده خواهد کرد. به عنوان یک مادر باردار به یاد داشته باشید تا زمانی که درد زایمان برای به دنیا آمدن نوزاد شما شروع نشده باشد، گردن رحمتان با مخاط پلاگین مسدود باقی خواهد ماند.
به عنوان یک مادر باردار به یاد داشته باشید که دهانه رحم شما به دلیل بارداری و در طی روند زایمان طبیعی، تغییرات مختلفی را تجربه خواهد کرد، که این تغییرات عبارتند از:
1. گردن رحم مادران طوری طراحی شده است که در وضعیت بارداری، برای محافظت و رشد کامل جنین، به کار آید. دهانه رحم تا زمان شروع درد زایمان طبیعی، بسته می ماند و اقدامات لازم برای پشتیبانی از جنین در حال رشد را انجام خواهد داد.
2. در ابتدای آغاز روند زایمان طبیعی، گردن رحم از موقعیت پشتی و به سمت قدامی، رو به جلو حرکت خواهد نمود.
3. در طول انجام روند زایمان طبیعی، گردن رحم نیاز به انعطاف پذیری بیشتری برای تحمل فشار داخل رحمی و انقباضات آن دارد.
4. همچنین این قسمت از رحم دارای قدرت پاک کنندگی، برای کمک به نازک تر شدن دیواره رحم است.
5. وقتی که دوران حاملگی مادر به پایان خود برسد، گردن رحم شروع به باز شدن خواهد کرد. به یاد داشته باشید این کار وقتی شروع می شود که مقدار مایع آمنیوتیک در داخل عروق رحمی مادر باردار افزایش یابد.
6. با شروع روند زایمان طبیعی، در رحم مادر تغییر رنگ ایجاد شده و به این ترتیب رحم، شروع به نرم شدن خواهد نمود. این تغییرات، سبب کشش زیاد گردن رحم و نازک تر شدن آن می شود. با این روند، رحم مادر برای روبه رو شدن با انقباضات شدید زایمان طبیعی آماده خواهد شد.
7. در این مرحله، برای انجام فرایند زایمان طبیعی، گردن رحم به طور کامل به اندازه و به اندازه 10 سانتی متر باز خواهد شد، باز شدن دهانه به منظور خروج راحت تر سر نوزاد در هنگام تولد خواهد بود.
8. مراحل باز شدن بیشتر دهانه رحم مادر باردار، در طول انجام روند زایمان طبیعی، به شرح زیر خواهد بود:
فاز نهفته: 0 الی 3 سانتی متر
فاز فعال: 4 الی 7 سانتی متر
انتقال نوزاد به فضای بیرون رحم: 8 الی 10 سانتی متر
وقتی که دهانه رحم مادر در حال زایمان طبیعی به طور کامل باز شده باشد، حدود 10 سانتی متر خواهد شد و با به وجود آمدن این حالت در مدت زمان کوتاهی، نوزاد به دنیا خواهد آمد.
برای خواندن عوارضی که هنگام زایمان طبیعی برای گردن رحم پیش می آید ، هنگام زایمان طبیعی، در دهانه رحم چه اتفاقاتی می افتد؟ (بخش دوم) را دنبال کنید.
منبع : mamanam.com