آکاایران: قصد بارداری در مبتلایان به بیماری صرع
صرع از جمله اختلالاتی است که نگرانیهایی در خانم ها و خانواده آنها از نظر باروری ایجاد می کند و مشکلات زیادی را در زندگی آنها به وجود می آورد و چه بسا که باعث صدماتی به مادر و جنین و از هم پاشیده شدن کانون گرم خانواده آنها شود. سال هاست ازدواج کرده، ولی بچه ای ندارد. دلش می خواهد خانه اش با وجود کودکی گرم شود، اما حتی فکر کردن به این موضوع هم می ترساندش چون او مبتلا به صرع است؛ بیماری ای که افراد مبتلا به آن گاهی دچار تشنج می شوند و باید برای کنترل بیماری همیشه دارو مصرف کنند. او هم از همین تشنج می ترسد. خیلی ها تصور می کنند مبتلایان به صرع باید قید بچه دار شدن را بزنند اما راهکاری برای خانم های مبتلا به صرع که قصد بارداری دارند وجود دارد.
خانم های بارداری که مبتلا به اختلال صرع هستند با چه عوارضی در جنین روبه رو خواهند شد؟ برای پیشگیری از تاثیرات مخرب بیماری صرع بر مبتلایان از چه روش هایی می توانیم کمک بگیریم، آسیب ناشی از بیماری صرع بر جنین به چه صورت خواهد بود؟
اقدام به بارداری در مبتلایان بیماری صرع
اکثرخانمهای مبتلا به صرع میتوانند دوران بارداری فاقد حادثه ای دارا باشند و نوزادی کاملا سالم به دنیا بیاورند .بااین حال برای بیماری صرع لازم است متخصص زنان وزایمان ومتخصص مغز و اعصاب خانم با یکدیگر همکاری کرده تا راهکاری صحیح برای کنترل تشنجات ارائه کنند. درصورتی که مبتلا به صرع هستید، سعی کنید قبل از بارداری تشنجات خود را با پایین ترین مقدار ممکن ازدارو کنترل کنید.
مطالعات نشان می دهد زنانی که تشنجاتشان با حداقل مقدار از یک دارو ،قبل از بارداری به خوبی کنترل میشود، بهترین نتایج دوران بارداری را دارند. بنابراین حتما،قبل از بارداری با متخصص اعصاب خود مشورت کرده، و تا زمانی که دکتر توصیه نکرده است، مصرف داروهای خود را قطع نکنید.
آکاایران: اقدام به بارداری در مبتلایان به بیماری صرع
بارداری در مبتلایان به بیماری صرع باید با مراقبت بیشتری همراه باشد
bxs1
تمام داروهای مورد استفاده برای درمان تشنجات موجب خطر بروز برخی نقایص مادرزادی میشود. مشکلاتی که میتواند بروزکند، برحسب داروی خاص متفاوت است، ولی شامل بروزناهنجاری هایی درصورت شکاف درلب (
لب شکری), شکاف در سقف دهان , نقایص قلبی مادرزادی, نقایص لوله عصبی میشود.
bxs2
خانم های مبتلا به اختلالات تشنجی باید حدودا سه ماه قبل از اقدام به بارداری مصرف فولیک اسیداضافی راشروع کنند، زیرا برخی ازداروهای تشنج میتواند برمیزان
فولیک اسید تاثیر بگذارد.
داروهای خود را سرخود تنظیم نکنید، مخصوصا بعد از انکه باردار شدید. حملات تشنجی شما میتواند افزایش یابد که احتمالا برای بچه درحال رشد، بدتر از خود داروهاست.
bxs3
منبع : دکتر سلام / م.ف
.
منبع : 