آکاایران: فواید ماساژ دادن برای زنان باردار

آکاایران: فواید ماساژ دادن برای زنان باردار

برای والدین عزیز که در پی بهترین ها برای تربیت و پرورش فرزندان خود هستند در بخش کودکان و والدین پورتال رنگی مطالب مطابق علم روز در زمین های مختلف را گردآوری و منتشر می کنیم که در این مقاله در مورد مراقبت های دوران بارداری صحبت کرده ایم.

ماساژ برای زنان باردار مفید است یا مضر

برای انجام ماساژ در دوران بارداری بهتر است ابتدا با پزشک خود مشورت کنید. ماساژ ممکن است برای برخی از زنان باردار مشکلاتی ایجاد کند. درصورتی که قصد دارید طبق نظر پزشک برای ماساژ بارداری مراجعه کنید، باید درحفظ سلامت جنین هنگام ماساژ دقت کنید.ماساژ بارداری

کاهش اضطراب
کاهش درد کمرو پا
خواب بهتر
کاهش میزان تولید هورمون استرس

در مطالعه دیگری که در زمینه تاثیر ماساژ در دوران بارداری در زنان افسرده انجام شد، نتایج زیر به دست آمد:
* افزایش میزان تولید هورمون های سروتونین ودوپامین (هورمون هایی که در افکار عمومی به عنوان جاری کنندگان “حس خوب” شناخته شده است)
کاهش میزان کورتیزول، شاخص استرس در بدن
بهبود خلق و خو
کاهش استرس و دلهره
کاهش درد پشت و پا
بهبود خواب
رهایی از تنش ماهیچه و بهبود سردرد
کاهش ورم دست و پا
بهبود گردش خون

فواید ماساژ دادن برای زنان باردار  -آکافواید ماساژ دادن برای زنان باردار  -آکا

آیا ماساژ بارداری بی خطر است؟

به دلیل این که ماساژهای بارداری انواع گوناگون دارد، پزشکان متخصص مردد هستند که آن را به خانم های باردار توصیه کنند. یکی دیگر ازدلایل تردید پزشکان درخصوص انجام ماساژ بارداری، نبود گواهی نامه استاندارد کشوری در خصوص ماساژ بارداری است.
بسیاری از ماساژهای بارداری در سه ماه اول انجام نمی شود و دلیل آن به احتمال زیاد سقط جنین است. بعضی از کارشناسان، بر این باورند که این نوع ماساژها سبب سقط جنین نمی شود اما تاکنون تحقیقاتی که ارتباط بین ماساژ و سقط جنین را نشان دهد انجام نشده است. به دلیل این که بیشتر سقط ها در ۳ ماه اول بارداری انجام می شود، بعضی از پزشکان متخصص و درمان شناسان برای جلوگیری از بروز هرگونه مشکلی که به سقط منجرمی شود، انجام ماساژ در این دوره از بارداری را مجاز نمی دانند.
به تمام خانم های باردار توصیه می شود قبل از انجام ماساژهای بارداری، با پزشک متخصص خود مشورت کنند.

**تغییرات بدن مادر باردار :

** رحم وافزایش وزن مادر :

رحم که یک کیسه عضلانی ودر حالت عادی به شکل یک گلابی است ، در حاملگی وبا رشد جنین به تدریج بزرگتر می شود تا حدی که جنین ، جفت وکیسه آب را در خود جای می دهد . در پایان سه ماهه اول بارداری ، رحم به اندازه ای بزرگ است که در معاینه ، لبه آن در پایین شکم لمس می شود . به تدریج در سه ماهه دوم با پیشرفت بارداری، قسمت فوقانی رحم در بالای ناف لمس میشود . وزن اغلب خانمها در سه ماهه اول ۱ تا ۵/۱ کیلو گرم ودر سه ماهه دوم ۵/۴ تا ۵کیلو در سه ماهه سوم ۵ تا ۵/۵کیلوگرم اضافه می شود در پایان حاملگی به طور متوسط حدود۸ تا ۱۲ کیلو گرم اضافه وزن خواهد داشت .

**طریقه کنترل وزن :

-فاقد کفش باشد .
-مقدار لباس کم باشد .
-حتی الا مکان در ساعات معینی از روز وزن گردد .
-تعادل ترازو بررسی گرددو عقربه ترازو روی صفر باشد .

**پستانها :

در بارداری پستانها به تدریج بزرگ ودردناک شده ، برآمدگی کوچک اطراف نوک پستان برجسته وهاله اطراف آن تیره رنگ می شود وبا رشد غدد شیری ، پستان برای شیردهی آماده می شود . از ماه پنجم به بعد ممکن است مایع زرد و شفافی از پستان خانم باردار ترشح شود ، در این موارد باید فقط با آب ولرم نوک پستانها را شستشو داد .

** خلق وخوی :

در اوایل دوران بارداری همراه با شروع تغییرات ناشی از حاملگی ، معمولا تغییراتی در خلق وخوی و احساسات برخی از خانمها دیده می شود که امری طبیعی است در سه ماهه دوم به دلیل احساس حرکات جنین دوره لذت بخشی برای خانمها خواهد بود اما در اواخر حاملگی مادر معمولا بی حوصله وعجول است .

** پوست :

در حاملگی خطوط تیره رنگی روی شکم خصوصا از ناحیه ناف به طرف پایین وترکهایی در پوست شکم وگاهی پستان ورانها ظاهر می شود که به علت تغییرات هور مونی بوده و طبیعی است . چرب نگه داشتن این نواحی تا حدی از زیاد شدن ترکهای حاملگی جلوگیری می کند همچنین در بعضی از خانمها ، لکه های قهوه ای رنگ نا منظم در صورت ظاهر می شود که آن را ماسک حاملگی گویند .معمولا بعد از زایمان این لکه ها ناپدید یا بسیار کمرنگ می شوند .

زندگی رنگی با پورتال رنگی

loading...
.

منبع : https:portal-rangi.com