یکی از مهمترین جنبههای فرزندپروری ایجاد یک رابطه خوب است. این مساله بهخصوص در دوران نوجوانی اهمیت ویژه مییابد. زمانی که الگوهای قدیمیارتباط ممکن است کارساز نباشد و یا مجبور به تغییر و تعدیل آن باشیم تا نیازهای رشدی نوجوان را برآورده سازیم...
1) بهطور باز و آشکار راجع به مشکلات صحبت کنید.
جوی را در محیط خانه بهوجود آورید که هرکدام از اعضای خانواده بتوانند بهطور آزادانه راجع به موضوعات مورد نظر خود بحث کنند. در صورتی که بتوانید ارتباطی مناسب با او برقرار کنید میتوانید در مورد مسایل خاصی چون مصرف مواد مخدر و ارتباطات که از رفتارهای مهم و پر خطر دوران نوجوانی است راحتتر و با موفقیت بهتری وارد بحث و مذاکره شوید. تحقیقات نشان داده است نوجوانانی که به طور بارزتر و آشکارتر با والدین خود مشارکت و گفتگو میکنند احتمال مصرف مواد مخدر در آنها کمتر است.
2) برای بهبود ارتباط با نوجوان باید برای او وقت گذاشت. یافتن زمان برای ارتباط با فرزند در دنیای پرمشغله امروز ممکن است مشکل اساسی والدین باشد ولی اختصاص دادن فقط چند دقیقه در روز برای گوش دادن فعال به نوجوانتان میتواند نقطه خوبی برای شروع باشد.
3) فرصت طلب باشید. برای صحبت کردن و ارتباط برقرار کردن با نوجوان خود منتظر بهوجود آمدن مسایل و مشکلات بزرگ نباشید، از هر فرصتی برای حرف زدن با او استفاده کنید.
4) با او مذاکره کنید. چنانچه توانستید با فرزند خود چنین ارتباطی برقرار کنید، در زمان تعارض و کشمکش راحتتر میتوانید با او وارد بحث و مذاکره شوید.
ممکن است لازم باشد قبل از پاسخ دادن تا 10 بشمارید، این موضوع به شما فرصتی میدهد که خود را آرام کنید و از جنگ و جدل اجتناب کنید.
6) با احساسات او همدردی کنید. خودتان را به جای او بگذارید. سعی کنید فقط نظر او را بفهمید و به آن احترام بگذارید. حتی اگر با آن موافق نیستید.
7) قبل از آنکه لب به سخن بگشایید، فکر کنید. ممکن است لازم باشد قبل از پاسخ دادن تا 10 بشمارید، این موضوع به شما فرصتی میدهد که خود را آرام کنید و از جنگ و جدل اجتناب کنید.
8) هیجانش را درک کنید. حتی زمانی که بحث راجع به موضوعات حساس و هیجانی است، بگذارید تا نوجوان شما بفهمد تا شما او را دوست دارید و مراقب او هستید.
9) مثبت اندیش باشید. مکالمه را با صحبت کردن راجع به آنکه چگونه میخواهید مشکل را حل کنید مثبت کنید، مدام به اشتباهات گذشته او گریز نزنید. به جنبههای مثبت او بیندیشید. مثبت ماندن، مکالمه را خلاق و سازنده میکند.
نویسنده: دکتر فریبا عربگل
منبع : tebyan.net